Onze werkzaamheden

Onze werkzaamheden

binnenschilderwerk
Bij binnenschilderwerk kunt u denken aan het schilderen van de muren, plafonds of kozijnen van uw huis. Ook het schilderen van trappen, vloeren en ruimtes die om een aparte behandeling vragen, zoals de badkamer, valt onder binnenschilderwerk.

buitenschilderwerk
Met buitenschilderwerk wordt het schilderwerk aan de buitenkant van uw huis bedoeld. U kunt daarbij denken aan kozijnen en deuren, maar ook aan de gevelbetimmering en de buitenmuren van uw woning. Verder vallen ook schuttingdelen en de buitenkant van de schuur hieronder.

kleuradvies
De juiste kleurkeuze voor schilderwerk is belangrijk, want kleuren beïnvloeden sfeer en beleving van de ruimte en u laat kwaliteit zien:
een verkeerd gekozen kleur kan een met zorg uitgewerkt totaalbeeld te niet doen en een slecht kleurenbeeld blijft jarenlang tegen u werken.

renovatiewerkzaamheden
In woningen of panden met achterstallig onderhoud zijn herstelwerkzaamheden eerder regel dan uitzondering. Soms moeten houtdelen tot complete kozijnen worden vervangen en is er nieuw glas nodig. Wij kennen de juiste renovatietechnieken. Ook beschikken we over de kanalen naar de meest geschikte materialen en producten om uw buitenschilderwerk weer in nieuwe staat te brengen. Onze deskundigheid en ons aanbod voor planmatig onderhoud zorgen ervoor dat de nieuw bereikte staat tot in lengte van jaren behouden blijft.

houtrotreparatie
Bij houtrotreparatie bestaan de werkzaamheden uit het opsporen van  houtrot, uitkrabben van houtrot, kozijn, beitelen en uitfrasen, controleren verwijdering houtrot, definitief stoppen van houtrot, het vullen van de houtrot reparatieplek, houtrot repareren en het egaal maken van de reparatieplek. Nadat de plek goed is gedroogd kun je hem egaal maken door overige resten af te krabben en mooi op te schuren en vervolgens het kozijn te schilderen. 

In totaal gebruik je 3 verflagen, waarvan 2x gronden en 1x het hele geheel schilderen.

gevelreiniging
Gevelreiniging is een vak apart. Er bestaan namelijk veel verschillende ondergronden met diverse soorten vervuiling. Er is niet 1 pasklare oplossing voor elk type gevel. Soms is enkel reinigen voldoende, maar vaak gebeurt dit in combinatie met impregneren. Bij het impregneren wordt een kleurloze vloeistof op de gevel aangebracht. Als deze is opgedroogd, dan is de gevel waterwerend, maar wel ademend. Vocht in de gevel kan er in dampvorm nog uit, terwijl vocht aan de buitenkant wordt geweerd. Bij impregneren bespaart U 10 tot 12% op uw energiekosten.

stucadoor werkzaamheden
Het stukadoren van wanden is onze specialiteit. Of het nu om een woonkamer gaat, of om grote ruimtes in de bouw, ons principe blijft hetzelfde:
Wij stukadoren uw wanden vlak en leveren ze sausklaar, behangklaar, of tegelklaar op, afhankelijk van de gewenste afwerking. Eventueel kunnen wij ook zorg dragen voor het sauswerk in gewenste kleur of het behangen van uw wand.
Een extra mogelijkheid voor uw wanden is het gebruik van sierpleister zoals bijvoorbeeld spachtelputz. of marmerpleister. 

plafond en wandafwerking
Tegenwoordig passen wij net als bij wanden ook schuurwerk toe bij plafonds. Dit is een speciale techniek van stukadoren, wat een mooi en authentiek effect geeft, met name bij goede belichting. 

Spackspuiten is een veel toegepaste wand- en plafondafwerking. Vanwege de relatieve goedkope en toch zeer decoratieve afwerking kunt U ook kiezen voor deze afwerking.

Bij lijstwerk maken we eerst de ondergronden vlak en glad, zodat we de lijsten of ornamenten mooi en nauwkeurig kunnen plaatsen.

Ricardo's Schilder en Onderhoud • Jonkersdam 23, Oosterhout • 06343108 27